Gerbiami “Viltenės“ bendruomenės nariai

Atsižvelgdami į augantį COVID-19 susirgimų skaičių ir per lėtą vakcinacijos tempą kai kuriose Vilniaus ugdymo įstaigose, raginame ir prašome kuo skubiau pasiskiepyti tuos, kurie dar to nepadarė. Pažymime, kad skiepijimo procesas yra nepaprastai svarbus norint greičiau sugrįžti į įprastą gyvenimo tempą, apsaugoti savo ir kitų sveikatą bei gyvybes.

 

Primename, kad nepasiskiepiję švietimo darbuotojai ir toliau išlieka viena iš prioritetinių testavimo grupių ir turi testuotis profilaktiškai.

 

Akcentuojame, kad atnaujintas Darbų ir veiklos sričių, kuriose leidžiama dirbti darbuotojams, pasitikrinusiems ir (ar) periodiškai besitikrinantiems, ar neserga užkrečiamąja liga, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas sąrašas. Į Darbų sąrašą įtrauktos švietimo paslaugos ir veikla: švietimo įstaigų, laisvojo mokytojo veikla ir kitų švietimo teikėjų švietimo veikla, kurių darbuotojams leidžiama dirbti, periodiškai besitikrinantiems, ar neserga užkrečiamąja liga, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas.

 

Taip pat pabrėžiame, kad šiuo metu yra sudarytos visos galimybės patogiai ir greitai pasiskiepyti. Jūsų patogumui po Vilnių keliauja skiepobusas, kuriame skiepijimas vyksta be išankstinės registracijos.

 

Skiepobuso grafikas https://docs.google.com/document/d/1GookgojrSwF0pXr9K_FHZdpbDGtvEiDDjjRcAzzeX74/edit

Skiepytis galima ir užsiregistravus https://vakcina.vilnius.lt/

 

Skiepykimės, nes tik kartu esame stiprūs ir pajėgūs įveikti pandemiją. Pažymime, kad tik nuo mūsų visų sutelktumo ir sąmoningumo priklauso, kada grįšime į įprastą gyvenimą ir sustabdysime viruso plitimą.

 

l/d Viltenė administracija