Dailės dirbtuvės – erdvė, kurioje gimsta kūrybiniai dialogai

Kūrybiškumas turi neįkainojamą vertę visam vaiko ir vėliau suaugusiojo gyvenimui. Tai yra laimingo ir sėkmingo asmens gyvenimo garantas. Tad linkint vaikui sėkmingos ir laimingos ateities, kūrybiškumo ugdymas turi būti vienas iš pagrindinių ugdymo krypčių. Juk iš prigimties vaikai yra kūrybiški, tačiau, mokslininkų teigimu, vos 5% suaugusiųjų turi kūrybišką mąstymą!

Darželyje sudarome sąlygas vaikams ugdytis kūrybiškumą įvairiose veiklose ir ne tik kartu su grupių mokytojomis. Puiki tam galimybė – mokytojos Daivos organizuojamos papildomos dailės veiklos. Tikrąjį kūrybos džiaugsmą vaikai patiria šiose veiklose galėdami laisvai išreikšti savo emocijas, gyvenimo supratimą, naudodami pačias įvairiausias priemones ar technikas. O šiame procese patirdami tik teigiamas emocijas.

„Drugelių” ir „Aitvariukų” ugdytiniai skuba pasidžiaugti rudeninėmis nuotaikomis,  iš margintų lapų komponuodami rudenines puokštes.”Genukų” ir „Saulutės” grupių vaikučiai burbuline plėvelę štampuoja įvairiaspalvius medelius. „Drugeliai” nusikėlė į vasaros prisiminimus ir ant drobės štampuoja pienių pievą.

Taip gimsta kūrybiniai dialogai.