„Viltenė“ Darnios mokyklos programos dalyvė

Mūsų įstaiga 2021-2022 m. dalyvauja Lietuvos vaikų ir jaunimo centro organizuojamoje darnaus vystymosi įgūdžių formavimo programoje DARNI MOKYKLA.

Dalyvavimas programoje yra būdas mūsų darželio bendruomenei prisidėti prie globalių problemų sprendimo bei prisijungti prie pasaulinių tikslų vystymo.

Programos formatas padeda įtraukti bendruomenę į darželio planuojamas veiklas, tai yra patraukli ugdymo forma, kuri padeda ne tik formuoti sąmoningą ugdytinio mąstymą, bet ir keičia jo vartojimo įpročius. Taip pat ugdo darnios gyvensenos įpročius bei šviečia žmones apie tvarius, aplinkai ir visuomenei vertingus pasirinkimus. Visa tai inicijuojama per vaikams suvokiamus pokalbius, diskusijas, akcijas, renginius ir patrauklias edukacines veiklas.

Vilteniukai jau išbandė savo jėgas KOMIKSŲ KONKURSE darnaus vystymosi tikslų tema. „Drugelių“ grupės ugdytiniai sukūrė komiksą „Išgelbėkime baltąsias meškas“,  „Saulutės“ grupės ugdytinis Augustas Markevičius sukūrė komiksą „Švarus geriečių pasaulis“. Konkurso veiklos leido vaikams pabandyti kūrybiškai perteikti savo požiūrį ir mintis apie pasaulio problemas bei jų sprendimo būdus. Taip pat paskatino gilintis į pasaulyje vykstančius pokyčius bei pamąstyti apie žmonių (ir savo pačių) atsakomybę už juos.

Programos „Darni mokykla – 2021/2022“  veiklos mūsų įstaigoje (atsisiųsti pdf formatu)

Daugiau informacijos https://lvjc.lt/darni-mokykla/